Firma seçimi aşamasında yanlış yapmamanız için tavsiyeler

Yazar: Unknown Tarih: 05:11 Kategori: , , , , , , , Yorum: Yorum Yap

Firma seçimi aşamasında yanlış yapmamanız için tavsiyeler :
1) Seçtiğiniz firmalar hakkında araştırma yapın 

Arama motorlarından  ve webmaster  forumlarda arama yaparak çeşitli yorumlara ulaşabilirsiniz. 

Her okuduğunuza yoruma gerçeklik gözüyle bakmayın. Bu yorumlar firmalar tarafından veya anti reklam olarak karşı firmalar tarafından yapılmış olabilir.

2) Referanslara Bakın

Firmanın şuana dek host sağladığı referanslara bakın. Yeterli host sağlamış mı? Önemli referansları var mı? Firma hakkında geniş yorum almak için referanslarda bulunan bir kaç sitenin sahibine iletişim yollarından ulaşarak hosting firmalarından memnunlarmı, teknik destekleri yeterli mi ve hızlı olup olmadıkları hakkında sorular sorun.

3) Firmaya e-posta atarak test edin

Bir firmanın teknik desteğini ölçmenin en kolay yolu e-posta atarak onları test etmektir.Bir sorununuzla ilgili onlara ulaşın. cevap verme süreleri ve verdikleri cevaplarda ki netliklerini inceleyin
Eğer telefon veya msn desteği veriyorlarsa o yolları da kullanarak teknik desteklerini her yoldan test edin. 

4) Firmanın sipariş sırasında size onaylattığı hizmet sözleşmesini okuyun. 

Hizmet sözleşmelerindeki küçük maddelerde ilk başta görünmeyen maddeler olabilir. Dikkatle okuyarak size vaat edilen özelliklerin hizmet sözleşmesine nasıl yansıtıldığını inceleyin. Genellikle sınırsız olarak belirtilen özelliklerin okuduğunuz sözleşmede sınırlandırıldığını görebilirsiniz. 

Eğer hizmet sözleşmesi yoksa, o firmadan hizmet almayın. 

5) Firma gerçekten şirket mi kontrol edin 

Firmaya mail atarak ticaret odasına kayıtlı olup olmadıklarını sorun ve bu bilgileri talep edin.Ardından ticaret odası web sitesinden kontrol edin. Bir çok amatör firma web hosting işini şirketleşmeden yapmaktadır. Bu tip firmalar sizi dolandırsa dahi onları bulma olasılığınız düşüktür.

6) Firmanın ofis adresini ve telefon numarasını isteyin 

Her ihtimale karşı firmadan adres ve telefon bilgilerini alın. Eğer şüpheniz ve imkanınız varsa verdikleri adrese giderek veya telefonla onlara ulaşarak doğruluğunu kontrol edin. 

7) Para iade garantisi olan firmaları tercih edin 

Çoğu firma memnun kalmayan müşterileri için 15 gün veya 30 gün süreli para iade garantisi sunar. Bu garantiyi sunan firmalardan hizmet almanız daha sonra size fikrinizi değiştirebilme olanağı sağlayacağı için yararlı olacaktır. Firma para iade garantisi yerine ücretsiz deneme hesabı sunuyorsa, bu fırsatı da değerlendirmeniz önerilir. 


8)  YS Belgesi

YS (Yer Sağlayıcı) no larını firmaya sorun. Ardından inernetden teyit ettirin. YS belgesi devletten hosting satışına izin olarak verilen bir belgedir.

Webmaster forumu ve hosting firmaları hakkındaki fikirlerimi sizinle paylaştım.

1 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı