Seo Hosting İlişkisi

Yazar: Unknown Tarih: 13:04 Kategori: , , , , , Yorum: Yorum Yap

Webmaster forumu ve hosting firmaları hakkındaki fikirlerim


Bir web sitesi planlamasında ve atılacak ilk adımlarda, ‘domain’ konusunun önemine bahsetmiştik. Türkiye’deki internet kullanıcılarına hitap edecek bir yapı oluşturma düşünceniz var diyelim. Yazdıklarınızın, içerikleriniz her şey özgün olacak, kullanacağınız görsellere kadar emek harcıcıksınız.Röpörtaj düzenliciksiniz , videolar hazırlıcıksınız. Her şey yerli yerinde ancak hangi hosting firmasını kullanmanız gerektiğine bilmiyorsunuz.
100 MB web alanı ve 5 GB shared hosting planı size akıllıca geliyorsa bilemem… Ucuz olacağı kesin ama  kısa bir süre sonra ‘Hosting seçiminde yapılan hatalar’ konulu makaleler okuyacağınızdan şüphem yok. Burada yapmanız gereken; referansları inceleyerek, hakkında yapılan tüm yorumlara bakarak , forumlardaki detaylı incelemeleri, firma geçmişini analiz ederek bir sonuca varabilirsiniz

  • Çevrim içi süresi % 99 olmalı.
  • Sunucu kalitesi detaylı araştırılmalı.
  • Litespeed kullanması + avantajdır.

Bir e-posta’ya ne kadar sürede cevap verdiklerini bilmek bile çok önemlidir emin olun.
Arama motorlarından ziyade kullanıcılarımız için site hazırlıyorsunuz. Dolayısıyla sayfa geçişlerinin hızı, site hızı oldukça önemli bir rol sağlıyor. İçeriği kaliteli İngilizce bir site sırf TR lokasyonununa kayıtlı diye  için geri planda kalmaz. Nadiren yurt dışı çıkışlarda yaşanan sorunları saymazsak pek bir sıkıntı da olcağını sanmam. Önerim ping süresi 12 ms den fazla olmayan yerli sunucuları tercih etmeniz. Farkı anlamanız için Amerika değerlerinin 250 ila 500 ms. olduğunu söyleyeyim.



0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı